Δρ. Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου

M.D., M.Sc. Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

image1 image2 image2

αντωνης1


Τριανταφυλλοπούλου Ιωάννα

M.D., M.Sc.
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Η Δρ. Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Lycee Franco-Hellenique Eugene Delacroix της Αγίας Παρασκευής.

Εισήχθη 11η στην Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1998 απ’ όπου αποφοίτησε το 2004. Ακολούθως υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κεντρο Υγείας Θέρμου και το άγονο Π.Ι. Κόνισκας του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στα πλαίσια της ειδίκευσης της στην Δερματολογία – Αφροδισιολογία εργάστηκε ως ειδικευόμενη στον τομέα της Παθολογίας στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» των Αθηνών. Στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Morvan στη Brest της Γαλλίας (2009) και την ολοκλήρωσε στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός» απ’ όπου έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας το 2014. Απο τον Ιανουάριο του 2015 είναι επιστημονική συνεργάτις της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Α. Συγγρός.

Στα πλαίσια της μετεκπαιδευσής της, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας των Αθηνών (2007 – 2009). Κατά την χρονική περίοδο 2009-2010 ολοκλήρωσε με επιτυχία το Διαπανεπιστημιακό Δίπλωμα Χειρουργικής Δερματολογίας (DIU Dermatologie Chirurgicale) το οποίο διενεργήθηκε σε διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Γαλλίας, ενώ κατά την χρονική περίοδο 2011-2012 ολοκλήρωσε το αντίστοιχο Διαπανεπιστημιακό Δίπλωμα Παιδιατρικής Δερματολογίας (DIU Dermatologie Pediatrique). Το 2014, κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Brugmann των Βρυξελλών για να ειδικευθεί στη χειρουργική των ονύχων. Από το 2014 είναι υποψήφια Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Δ. Ρηγόπουλου. Το 2016 έλαβε πιστοποιητικό εφαρμογής υαλουρονικού οξέος από τη Medical Aesthetics Training Academy του Λονδίνου.

Η Δρ. Τριανταφυλλοπούλου Ιωάννα είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία, ενώ συμμετέχει ως ομιλήτρια και παρακολουθεί πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Ακόμη, είναι μέλος Ελληνικών & Διεθνών οργανισμών , όπως της Ελλνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), της European Nail Society (ENS), της European Academy of Dermatology and Venereology (EADV) και της Ελληνικής & Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων κι Εξατομικευμένων Θεραπειών.

Πεδία ενδιαφέροντός της αποτελούν η κλινική δερματολογία παιδιών και ενηλίκων, η ογκοδερματολογία, η δερματοχειρουργική και η αισθητική δερματολογία.