Μεσοθεραπεία – Θεραπεία ενυδάτωσης

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει πολλαπλές μικροεγχύσεις ουσιών, όπως το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και αμινοξέα εντός της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος. Αυτό επιτρέπει στα ενεργά συστατικά της να έρθουν απευθείας σε επαφή με τους ινοβλάστες, κύτταρα που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανανέωση του δέρματος, και έχουν ευεργετική επίδραση στις μεταβολικές διαδικασίες.

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα και αναλόγως των αναγκών κάθε δέρματος, απαιτείται μια σειρά κατά μέσο όρο 4 μεσοθεραπειών ανά 20 ημέρες, 1 ή 2 φορές το χρόνο. Η θεραπεία εφαρμόζεται όλο το χρόνο και τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά μετά τη δεύτερη εφαρμογή. Περιοχές όπου μπορεί να εφαρμοσθεί είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Η Δρ. Τριανταφυλλοπούλου συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο και χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας υλικά μεσοθεραπείας.

Θεραπεία ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ

Πρόκειται για έναν νέο τύπο ενυδάτωσης και ενίσχυσης της ποιότητας του δέρματος που βασίζεται στην έγχυση υαλουρονικού οξέος ειδικής διασταύρωσης κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και το οποίο περιέχει τοπικό αναισθητικό ώστε να καθιστά τη θεραπεία περισσότερο ευχάριστη.

Η θεραπεία πραγματοποιείται μια φορά και οι μελέτες δείχνουν ότι η δράση της διαρκεί ως και 6 μήνες και ως εκ τούτου για το βέλτιστο αποτέλεσμα αρκεί η εφαρμογή της 2 φορές το χρόνο, χωρίς περιορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες όπου και η ενυδάτωση του δέρματος είναι περισσότερο σημαντική. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά το πρώτο 20ήμερο. Όπως και η μεσοθεραπεία, μπορεί να εφαρμοσθεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η Μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια μη-επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης η οποία βοηθάει στην ανανέωση και την ανάπλαση των κυττάρων του προσώπου. Η επιδερμίδα εμπλουτίζεται με ένα μείγμα από θρεπτικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες με αποτέλεσμα να ανακτά τη χαμένη ελαστικότητα και τη λάμψη που χάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Τι είναι η Μεσοθεραπεία προσώπου;

Η Μεσοθεραπεία προσώπου καθυστερεί την εκφυλιστική τάση των κυττάρων η οποία συμβαίνει αναπόφευκτα με το πέρασμα του χρόνου. Με την έγχυση θρεπτικών συστατικών ενδοδερμικά διεγείρεται η φυσική παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Οι ουσίες αυτές έχουν την ιδιότητα να κρατούν το δέρμα σφριγηλό και ενυδατωμένο και να χαρίζουν νεανική εικόνα στο πρόσωπο.
Από την 1η κιόλας θεραπεία το πρόσωπο φαίνεται αναζωογονημένο ενώ με την πάροδο του χρόνου τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας γίνονται περισσότερο εμφανή.

Ποια είναι τα οφέλη της Μεσοθεραπείας προσώπου;

Η Μεσοθεραπεία προσώπου εφαρμόζεται για να αναζωογονήσει με φυσικό τρόπο την επιδερμίδα του προσώπου, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει κάποιος στο χειρουργικό νυστέρι. Αποτελεί μία αντιγηραντική ασπίδα ενώ παράλληλα συμβάλλει στην υγιή, καλαίσθητη όψη του προσώπου.
• Βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου.
• Αντιμετωπίζει τις σχηματισμένες ρυτίδες.
• Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και σύσφιξη.
• Δρα προληπτικά για την εμφάνιση νέων ρυτίδων.
• Διορθώνει τον χρωματικό τόνο και την υφή του δέρματος.
• Εξαλείφει τις δυσχρωμίες και τις κηλίδες που οφείλονται στην ηλιακή ακτινοβολία.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η Μεσοθεραπεία προσώπου;

Η Μεσοθεραπεία προσώπου είναι από τις λίγες θεραπείες προσώπου που εφαρμόζεται  με εξαιρετικά αποτελέσματα, εκτός από το πρόσωπο, στον λαιμό και το ντεκολτέ. Συγκεκριμένα:
• Βοηθάει στην ανύψωση των βλεφάρων.
• Προωθεί την λιποδιάλυση στο προγούλι.
• Εξαλείφει τις δυσχρωμίες και τις κηλίδες στα χέρια.
• Εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
• Αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος στον λαιμό.

Ποια είναι η διαδικασία της Μεσοθεραπείας προσώπου;

Αρχικά, γίνεται τοπική επάλειψη στις «προβληματικές» περιοχές με αναισθητική κρέμα για να μειωθεί η πιθανότητα μικροενοχλήσεων.
Έγχυση θρεπτικών ουσιών
Στη συνέχεια, με ειδικά σχεδιασμένες βελόνες διοχετεύεται στη μεσαία στιβάδα του δέρματος (μεσόδερμα ή χόριο) ένα μείγμα από θρεπτικά στοιχεία για την επιδερμίδα περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Με την έγχυση αυτών των θρεπτικών συστατικών και κυρίως του υαλουρονικού οξέος, που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας, ενισχύεται η φυσική παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο εμπλουτίζονται τα «φθαρμένα» κύτταρα της επιδερμίδας με τις απαραίτητες ουσίες οι οποίες τα βοηθούν στην ανανέωσή τους και κατ’ επέκταση στην ανάπλαση του δέρματος.

Διάρκεια της θεραπείας

Η θεραπεία είναι σύντομη και η διάρκειά της δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά. Ανάλογα με την ηλικία και την έκταση του προβλήματος, ο δερματολόγος θα σας προτείνει πόσο συχνά πρέπει να κάνετε τη θεραπεία.

Μετά τη θεραπεία

Ενδέχεται να εμφανιστεί ήπιος ερεθισμός ή οίδημα τα οποία όμως δεν είναι ανησυχητικά. Θεωρούνται φυσιολογικές «αντιδράσεις» του δέρματος και παραμένουν στην περιοχή μόνο για τις πρώτες 1-2 ημέρες.