Νήματα προσώπου και σώματος

Τα νήματα είναι μια μέθοδος αποκατάστασης της ποιότητας του δέρματος ή ανόρθωσης αυτού, αναλόγως του νήματος που χρησιμοποιείται, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Η τεχνική εφαρμόζεται μέσα σε λίγο χρόνο στο ιατρείο, δεν απαιτεί γενική αναισθησία και δεν αφήνει ουλές. Τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα νήματα είναι της πολυδιοξανόνης (PDO) και αναλόγως της κατασκευής και των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους χρησιμοποιούνται για τη μείωση των ρυτίδων και την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μέσα σε διάστημα ενός έως τριών μηνών και τα νήματα απορροφώνται εντός εξαμήνου. Ακόμα όμως και μετά την πάροδο του εξαμήνου το δέρμα εξακολουθεί να απολαμβάνει της ευεργετικής επίδρασης του νήματος. Ο αριθμός των νημάτων που απαιτείται για το ιδεατό αποτέλεσμα είναι διαφορετικός σε κάθε πρόσωπο ή σώμα.

Η Δρ. Τριανταφυλλοπούλου εφαρμόζει απλά αλλά και νήματα ανάρτησης COG αναλόγως των ενδείξεων κάθε προσώπου αλλά και απλά νήματα για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος σε βραχίονες (μπράτσα), κοιλιά, γλουτούς και μηρούς

 

Lifting προσώπου με Νήματα

Tο λίφτινγκ με νήματα είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την ανόρθωση και τη σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού. Με τα βιοαπορροφήσιμα νήματα που εφαρμόζονται, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η χαλάρωση που παρατηρείται με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, τα νήματα προσφέρουν άμεσα θεαματικά αποτελέσματα για την ανύψωση συγκεκριμένων σημείων του προσώπου.

Τι είναι τα Νήματα προσώπου;

Τα νήματα που εφαρμόζονται στη θεραπεία προσώπου είναι κατασκευασμένα από πολυδιοξανόνη, υλικό που χρησιμοποιείται στις αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις. Επιπλέον είναι 100% βιοαπορροφήσιμα από τον οργανισμό σε διάστημα 8-12 μηνών.

Νήματα PDO (αναπλαστικά νήματα)

Τοποθετούνται υποδόρια με πολύ λεπτές βελόνες σχηματίζοντας ένα ενισχυμένο υποστηρικτικό πλέγμα. Το πλέγμα ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του δέρματος στο πρόσωπο και τον λαιμό.
Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται για τη σύσφιξη και την ανόρθωση της επιδερμίδας αλλά και την εξάλειψη των σχηματισμένων ρυτίδων.

Νήματα COG (νήματα άμεσης ανόρθωσης)

Τοποθετούνται κατά μήκος μιας προκαθορισμένης τροχιάς στο πρόσωπο και στη συνέχεια τεντώνονται προσφέροντας άμεση ανόρθωση των συγκεκριμένων περιοχών.
Τα νήματα COG αποκαθιστούν τo οβάλ σχήμα του προσώπου και τη χαλάρωση στις επιθυμητές περιοχές. Η δράση τους έγκειται στην ενεργοποίηση της φυσικής παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ουσίες των οποίων η πυκνότητα στο δέρμα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με Νήματα;

Η εφαρμογή των νημάτων στο πρόσωπο έχει ως στόχο την:
• Αποκατάσταση του περιγράμματος του προσώπου.
• Αντιμετώπιση της χαλάρωσης σε λαιμό και ντεκολτέ.
• Ανόρθωση χειλιών, των ζυγωματικών και των βλεφάρων.
• Βελτίωση των ρυτίδων (ρινοπαρειακές αύλακες, μέτωπο, μάτια).

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας με Νήματα;

Η θεραπεία με νήματα γίνεται από εξειδικευμένο δερματολόγο στο ιατρείο. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία η οποία αντικαθιστά το παραδοσιακό lifting, χωρίς όμως νυστέρι και ουλές.

Η διαδικασία

Προηγείται τοπική επάλειψη με αναισθητική κρέμα για να αποφευχθούν τυχόν ενοχλήσεις σε ευαίσθητα σημεία του προσώπου.
Πολύ λεπτές βελόνες οι οποίες περιέχουν στο εσωτερικό τους τα βιοαπορροφήσιμα νήματα εισάγονται ενδοδερμικά στην επιθυμητή περιοχή. Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει είτε οριζόντια είτε κάθετα, ανάλογα με τις ανάγκες στο σημείο εφαρμογής.
Στη συνέχεια, οι βελόνες αφαιρούνται ενώ τα νήματα παραμένουν στην περιοχή που έχει προκαθοριστεί. Τα νήματα είναι απολύτως ασφαλή και απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών, χωρίς να παρουσιάζονται παρενέργειες.

Διάρκεια

Η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη (30-40 λεπτά) και απόλυτα ασφαλής.

Χρόνος αποθεραπείας

Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας, ο «ασθενής» μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητές του άμεσα.

Αποτέλεσμα θεραπείας

Το αποτέλεσμα της θεραπείας δεν είναι άμεσα ορατό. Το πρόσωπο τις πρώτες μέρες φαίνεται αναζωογονημένο κυρίως εξαιτίας του οιδήματος που δημιουργείται. Τα πραγματικά αποτελέσματα φαίνονται σε έναν μήνα από την εφαρμογή των νημάτων οπότε και η κολλαγονογένεση έχει ήδη ξεκινήσει και μπορεί να δείξει πώς ωφέλησε την επιδερμίδα του προσώπου.