Δερματικά εμφυτεύματα / Υγρό Facelift

Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, με ουσιώδη ρόλο στη διατήρηση της δομής και λειτουργίας του, ενώ λόγω της ικανότητάς του να δεσμεύει νερό, συμμετέχει στην ενυδάτωση του δέρματος.

Τα δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξεός χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση ρυτίδων και την αποκατάσταση της απώλειας όγκου των ιστών λόγω γήρανσης, λιποατροφίας ή άλλων λόγων. Πρόκειται για παροδικά εμφυτεύματα, τα οποία τελικώς διασπώνται από τον οργανισμό. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι αποκαθιστούν τον όγκο του προσώπου ενώ παρέχουν φυσικό αποτέλεσμα.Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής του εμφυτεύματος (αιμάτωση, κινητικότητα κτλ) και κυμαίνεται μεταξύ 6 και 18 μηνών.

Η Δρ. Τριανταφυλλοπούλου έχει εκπαιδευτεί για τη χρήση τους στην Medical & Aesthetic Training Academy του Λονδίνου (ΜΑΤΑ, Harley Str) και χρησιμοποιεί μόνο κορυφαίας ποιότητας υλικά πιστοποιημένα και από τον Αμερικάνικο φορέα FDA.

 

Δερματικά εμφυτεύματα

Τα δερματικά εμφυτέυματα (fiilers) είναι υλικά που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες αντιγήρανσης του προσώπου με στόχο να επαναφέρουν τη χαμένη νεανική όψη του. Με τα δερματικά εμφυτεύματα επιτυγχάνεται η εξάλειψη των ρυτίδων, η βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, η επαναφορά του όγκου του και η επούλωση διαφόρων ουλών. Είναι ακίνδυνα και υποαλλεργικά, ενώ μεταβολίζονται σταδιακά από τον οργανισμό, χωρίς να δημιουργούν παρενέργειες.

Τι είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας ένα φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού το οποίο έχει την ικανότητα να συνδέει τους ιστούς του δέρματος. Συγκεκριμένα, συγκρατεί τα μόρια νερού που βρίσκονται κάτω από αυτό και διεγείρει τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου συμβάλλοντας στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και στην ελαστικότητα του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ;

Με την πάροδο του χρόνου η περιεκτικότητα του δέρματος σε υαλουρονικό οξύ μειώνεται σημαντικά. Ιδιαίτερα, μετά την ηλικία των 45 ετών, ο οργανισμός μας παράγει τη μισή ποσότητα από αυτήν που χρειάζεται.

Ελιξίριο νεότητας

Τα δερματικά εμφυτεύματα δίνουν τη λύση στην αναπλήρωση του υαλουρονικού οξέος ώστε να διατηρηθεί η νεανική εικόνα του προσώπου. Η θεραπεία προσφέρει άμεσα αποτελέσματα εφόσον χαρίζει στην επιδερμίδα:
• Νεανική όψη – βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου και εξαλείφει τις ρυτίδες.
• Ενυδάτωση – κάθε μόριο υαλουρονικού συγκρατεί έως και 500 μόρια νερού.
• Σφριγηλότητα – ενισχύει τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου.
• Βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας – βοηθάει στην επούλωση των ουλών της ακμής και διαφόρων τραυμάτων.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου εφαρμόζεται;

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί την ιδανική λύση για τα πρώτα σημάδια της γήρανσης της επιδερμίδας. Επαναφέρει τη χαμένη νεανικότητα, χωρίς να χάνεται η φυσικότητα του προσώπου.
Αναλυτικότερα, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ:
• Διορθώνει τις ρυτίδες:
− Στο μέτωπο και το μεσόφρυο.
− Στις βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες.
− Στις περιοχές γύρω από τα μάτια και το στόμα.
• Αύξηση του όγκου των χειλιών.
• Διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου.
• Βελτίωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
• Ανύψωση των ζυγωματικών και το «γέμισμα» των κροτάφων.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ;

Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής και σχετικά ανώδυνη. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την 1η κιόλας θεραπεία. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία διότι πολλές περιοχές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες (πχ. χείλη).
Το υαλουρονικό οξύ εγχέεται σε ενέσιμη μορφή υποδόρια με μία πολύ λεπτή βελόνα. Δεν προκαλεί παρενέργειες όπως φλεγμονές ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Διάρκεια θεραπείας

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 10-30 λεπτά αναλόγως της περιοχής που πρόκειται να εφαρμοστεί το υαλουρονικό οξύ.

Αναστρέψιμα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα καθώς το υαλουρονικό οξύ αποδομείται σταδιακά από τον οργανισμό λόγω της υδρόφιλης σύστασής του.
Εναλλακτικά, το εμφύτευμα του υαλουρονικού οξέος μπορεί να διαλυθεί από τον δερματολόγο με μία ένεση ενζύμου, της υαλουρονιδάσης επαναφέροντας την περιοχή στην προτεραία κατάσταση, χωρίς να προκληθούν βλάβες στους ιστούς.

Δράση θεραπείας

Η δράση του υαλουρονικού οξέος κυμαίνεται από 6-18 μήνες από την εφαρμογή του, οπότε μπορεί να γίνει επανάληψη της θεραπείας.