Θεραπεία κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα ή αλλιώς η όψη φλοιού πορτοκαλιού που παρατηρείται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος είναι ένα θέμα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 80% των γυναικών εμφανίζουν κυτταρίτιδα μετά την εφηβεία. Οφείλεται κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες καθώς και σε κακή διατροφή. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισής της όπως π.χ. η Κρυολιπόλυση και η Μεσοθεραπεία.

Τι είναι η Κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα («τοπική λιποδυστροφία» κατά την επιστημονική ορολογία) είναι μία διαταραχή των υποδόριων ιστών του δέρματος η οποία συνδέεται με τη συσσώρευση λίπους και την ανομοιογενή κατανομή του. Αυτό οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και στην κατακράτηση νερού στους υποδόριους ιστούς.

Γιατί εμφανίζεται η Κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πολυπαραγοντικό δερματικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται συνήθως σε:

  • Κληρονομικούς παράγοντες
  • Υπερβολικό σωματικό βάρος
  • Κακή διατροφή, καθιστική ζωή
  • Ορμονικές διαταραχές, αργό μεταβολισμό
  • Αθροιστική συσσώρευση λίπους στο σώμα

Η κυτταρίτιδα είναι δεν εμφανίζεται μόνο σε άτομα με υπερβολικό βάρος. Αντιθέτως, εμφανίζεται και σε άτομα με φυσιολογικό σωματικό βάρος, γεγονός που καταρρίπτει τον μύθο που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Γυναίκες

Η κυτταρίτιδα στις γυναίκες εμφανίζεται συνηθέστερα στους μηρούς, τους γλουτούς, τα μπράτσα και άλλα σημεία του σώματος.

Άνδρες

Η κυτταρίτιδα στους άνδρες εκδηλώνεται στην περιοχή γύρω από τη μέση και στην κοιλιά.

Τρόποι θεραπείας της Κυτταρίτιδας

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας υπάρχουν πλέον εγκεκριμένες ιατρικές μέθοδοι. Θεραπείες όπως η Κρυολιπόλυση ή η Μεσοθεραπεία πετυχαίνουν  ανώδυνα και άμεσα τη σταδιακή εξάλειψη της κυτταρίτιδας από το δέρμα.

Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία η οποία στοχεύει στην μείωση του λίπους που συσσωρεύεται στους υποδόριους ιστούς. Με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας με διάμετρο μόλις 0,3mmεγχύεται βαθιά στο δέρμα ένα μείγμα από ουσίες που συμβάλλουν στην λιποδιάλυση. Αυτές οι ουσίες που βοηθούν στη διάσπαση του λίπους είναι η φωσφατιδυλοχολίνη, το υαλουρονικό οξύ, διάφορες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Αποτελεσματικότητα

Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας βελτιώνεται σημαντικά η όψη του φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα μέσα σε έναν μήνα από την 1η κιόλας συνεδρία. Επιπλέον η μεσοθεραπεία βοηθάει στην:

  • Βαθιά ενυδάτωση και σύσφιξη το δέρματος.
  • Αντιμετώπιση του επίμονου τοπικού πάχους.
  • Διόρθωση του περιγράμματος του σώματος π.χ. μηροί, γλουτοί, κοιλιά.

Κρυολιπόλυση

Η Κρυολιπόλυση είναι μία νέα επαναστατική μέθοδος λιποδιάλυσης και αντιμετώπισης τους τοπικού πάχους. Η δράση της έγκειται στη ευαισθησία που παρουσιάζουν τα λιποκύτταρα σε συνθήκες έντονου και παρατεταμένου ψύχους.

Αναλυτικότερα, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος τα λιποκύτταρα ψύχονται στους -9oCμε αποτέλεσμα αυτά να καταστρέφονται και στη συνέχεια να αποβάλλονται φυσιολογικά από τον οργανισμό διαμέσου της λεμφικής οδού.

Αποτελεσματικότητα

Η Κρυολιπόλυση προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα από την 1ηθεραπεία. Συγκεκριμένα συμβάλλει στη μείωση του λίπους σε ποσοστό έως 20% σε κάθε θεραπεία, στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας και στη σημαντική μείωση πόντων στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε. Για να διατηρηθεί ωστόσο το αποτέλεσμα, σημαντικό είναι να ακολουθείτε υγιεινή διατροφή καθώς και σωματική άσκηση.